perjantai 23. helmikuuta 2018

Lapin lumo


Tänne ei vahingossa eksy eikä tämä todellakaan ole mikään turistikohde. 'Porokämppä' tai 'Moortti-Kallen maja' meidän puheissa. Moortti-Kalle on pelottava hahmo joka yleensä seikkailee varsin pelottavissa tarinoissa isäni kertomana. 

Autiotupa on rakennettu vuonna 1922 ja seisoo keskellä metsää. Tuvassa on avotakka, puuhella, kolme vuodetta sekä pöytä jakkaroineen. Useimmiten laitamme vain tulet avotakkaan, paistamme makkarat ja pelaamme korttia, mutta kerran olimme mökillä yötäkin. Ihan mahtavaa!!!


Kiitoksena mökin käytöstä ja polttopuista veimme tällä kertaa mökille tulitikkuja, puukon, istuinalusia ja patalaput. Virkkasin patalaput vanhasta hahtuvalangasta joka oli jäänyt yli kestovaippavillahousujen neulomisesta. Virkkasin löysiä pylväitä isolla koukulla ja reunoihin virkkasin Joki-lankaa. Huovutin koneessa 40 asteessa tunnin ohjelmalla ja linkosin 900krs/min. Lapuista tuli hieman eri kokoiset, koska toiseen käytetty hahtuva oli  ohuempaa. Kaikki hahtuva meni ja mökki sai kivat patalaput- olen tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti