sunnuntai 13. toukokuuta 2018

New Yorkin lankakaupat

Olin vajaan viikon mittaisella työmatkalla New Yorkissa. Vapaa-aikaa oli lähinnä iltaisin ja Manhattanin pitkien välimatkojen vuoksi (jotka pääosin päädyin taittamaan kävellen - puuh! Parhaana päivänä askelmittarin mukaan 27km!) en ehtinyt käydä kuin kolmessa lankakaupassa. Yksi syy oli myös se, että kaupat sulkeutuu pääosin klo 19. Valikoimaa tämän kokoisessa kaupungissa on valtavasti. Vierailemistani kaupoista 2/3 on valittu New Yorkin 10 parhaan joukkoon.


Ensimmäisenä suosikkini Purl Soho. Kaupan nettisivut on tulleet tutuksi jo muutama vuosi sitten. Purl Sohon mallit ovat mieleeni- yksinkertaisia mutta usein pienellä jujulla. Olin niin innoissani kun sain kuulla matkustavani Manhattanille ja pääsisin käymään täällä kaupassa. Kaupan sisältä ei valitettavasti ole kuvaa, mutta kaupan ulkopuoli antaa jo viitteitä siitä luksuksesta mitä on tarjolla. Purl Soho myy useita merkkilankoja, mutta valtaosa on heidän omiaan. Langat ovat aidoista materiaaleista: villaa, merinovillaa, yakkia, kamelia, kashmiria, pellavaa, puuvillaa jne. Lisäksi kaupassa myydään kankaita, lähinnä puuvillaa ja pellavaa, eri paksuisina. Kaikki nettisivulla esitellyt neulemallit ovat sovitettavissa kaupassa. Kaikista myynnissä olevista langoista on myös neulottu tilkut jotta voi nähdä miten lanka käyttäytyy neuleena. Suosittelen varaamaan kaupassa käyntiin suosiolla reilusti yli tunnin, sen verran paljon on katsottavaa. Kudontailta joka toinen tiistai ja satunnaisesti kursseja, nettisivulta tarkempaa tietoa.

Osoite: 459 Broome St, New York. Tänne pääsee esim. sinisillä metrolinjoilla A, C ja E, lähin pysäkki lienee Spring Street. Kyltin vuoksi helppo löytää.



Argyle lankakauppaan päädyin, koska se on ainoa joka myy Quince&co lankoja New Yorkissa ja olin löytänyt neulemallin johon kyseisen merkkistä lankaa kaipasin. Kauppa oli yllättävän pieni siihen nähden, että on 'flagship store'. Lisäksi Quince&co:n lankoja oli vähän esillä ja harmikseni ei lainkaan paksua lankaa jota kaipasin, koska lanka kuuluu talvivalikoimaan... Mutta muuten valikoimaa täytyy kyllä hehkuttaa. Mahtava valikoima m.m. Madelinetoshin ja Hedgehog fibersin lankoja. Hinnat oli myös hieman Suomea halvemmat, esim. Madelinetosh taisi olla 24 dollaria, mihin tietty tulee verot päälle, mutta jää euroissa kuitenkin reilut 25% edullisemmaksi kuin Suomessa. Ostin yhden vyyhdin upeaa paikallisen värjääjän Willage yarn-lankaa, väri aivan hehkuu! Suosittelen käymään jos halajat käsinvärjättyjä tuttujen merkkien lankoja Suomea edullisemmin. Täällä myös kudontailtoja, infoa löytyy nettisivuilta.

Osoite: 288 Prospect Park West, Brooklyn, NY. Menin oranssilla F-metrolinjalla Manhattanilta Brooklyniin pysäkille 15 St Prospect park, ja siitä suora kävely liikenneympyrästä pitkin Prospect Park Westiä n. 10min. Kauppa oli kadunpätkän viimeinen, helppo löytää.


Viimeisenä Lion Brand-kauppa. Täällä vain pistydyin ohimennessäni. Kaupassa oli tarjolla tehdasvärjättyä peruslankaa (myös keinokuituja) mutta myös käsinvärjättyjä laatulankoja ja m.m. kashmiria. Tiistai-iltana kaupassa vaikutti olevan kudontapiiri ja jonkinlainen kurssi. Vaikka tämän listasinkin kolmanneksi käymistäni kaupoista, on tämäkin varmasti käymisen arvoinen!

Osoite: 6815, 34 W 15th St, New York. Kävelin Broadwayta pitkin Union Square Parkiin ja käännyin 15 Streetille.  Kauppa oli helppo löytää näyttävän somistusikkunan vuoksi.

Toinen postaus New Yorkin lankakaupoista löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti