maanantai 14. tammikuuta 2019

Pehmeä villatakki



Olen ymmärtänyt, että en ole ainoa joka kokee villapaidan tai -takin hihojen neulomisen projektin kaikista haastavimmaksi osuudeksi. Tämän villatakin kanssa lähdin varsin vauhdikkaasti matkaan. Tein etulistankin ennen hihoja jotta takki olisi heti valmis kun vaan saan hihat tehtyä (houkuttelisi saamaan ne valmiiksi). Valitettaavasti tuo ei paljon auttanut... Takki jäi odottamaan hihoja jopa kuukausiksi. No, kun ekan hihan sain tehtyä ja mietittyä kavennusten kohdat, sujui toinen hiha jo nopeammin........ vain huomatakseni, että olin tehnyt toisen vahingoissa 0,5mm pienemmillä puikoilla, joten purkuun mehi! Eiiiiih! Olen siis tähän takkiin tehnyt kolme hihaa.


Päätin antaa villatakin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Napin valitsin Karnaluxista Tallinnan matkalla. On muuten paljon nappeja siellä! Lankoja sieltä ei mun mielestä kannata edes ostaa (syynä hinta ja laatu) vaan kaikkea muuta ompeluun ja neulomiseen liittyvää.


Nahkamerkin kiinnitin tällä kertaa keskelle niskaa. Takista tuli niin ihana - lämmin ja pehmeä - että on vaan pakko saada itselle samanlainen. Pitääpä lähteä laskemaan silmukoita, niin tulee oikean kokoinen. Tämän kun tein paljolti ohjetta soveltaen, mittojen mukaan.


Malli: Cropped raglan sweater ja Ravelryssä esikuvana toimi tämä kaunis takki
Lanka: Drops Air
Menekki: 255g
Ostopaikka: Menita
Puikot: hmmm... mahtoiko olla 5?
Koko: 36-38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti