maanantai 29. helmikuuta 2016

Huivi anopille

Anopille piti keksiä synttärilahja. Vuosi sitten annoin huovutetut töppöset, sukkia hän taas kutoo itsekin, että jotain muuta piti keksiä. Vasta kerran aikaisemmin olen tehnyt kolmiohuivin, joten halusin helpon mallin jotta se valmistuisikin joskus. Ravelryä selatessa löysin yksinkertaisen ohjeen joka mielestäni sopi paksummallekin langalle.

Dropsin alpakka-alesta löysin ihanan pehmeää Drops Cloud lankaa. Väriä en koe omakseni, mutta anopille sopii. Väri on todellisuudessa punertavan liila, kuvassa sinisyys korostuu. Langan kulutuksenkestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään, mutta neulottavuudessa tai laadussa ei ollut mitään huomautettavaa.


Alareunaan lisättiin silmukoita jolloin saatiin aikaa tuollainen "frilla". Aika kiva efekti, ainakin mun mielestä!


Yksinkertaisuudessaan kaunis! Toivottavasti anoppikin tykkää! Luntakin alkoi kuvaushetkellä satamaan...


Lanka: Drops Cloud, yhteensä reilut 2 kerää, eli 112g
Ostopaikka: Menita Helsingissä
Puikot: nro 8 pyöröt
Malli: Ravelrystä 22 little clouds

Ohjeen mukaan frilla tuli aloittaa kun lankaa oli jäljellä 25%. Lankaa oli jäljellä 23g kun aloitin "frillan", mutta pakko oli ostaa yksi kerä lisää ja siitäkin meni 12g. Jos aikoo selvitä 2 kerällä, kannattanee "frilla" aloittaa kun lankaa on jäljellä n. 30g, silloin luulisin että riittää (koska kerroksia, eli levennyksiä, on siinä vaiheessa vähemmän, kuluu frillaankin vähemmän). Mutta mielestäni huivi kannattaa tehdä kolmesta kokonaisesta kerästä, ainakin jos tykkää muhkeista huiveista kuten itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti