lauantai 15. heinäkuuta 2017

Suomalainen maalaismaisema


Ajaessamme maaseudulla havaitsimme pellolla tällaisia sinivalkoisia pyöröpaaleja. Tuskin sattumaa, todennäköisesti jonkinlainen Suomi 100v.- tempaus. Toisaalta ihan hauska ajatus, mutta... Samaisilla seuduilla olen itse lapsena, tuntuu että ei niin kovin kauan sitten, ihastellut aivan toisenlaista kesäistä maisemaa...


Hmmmmm....., melko lailla on maaseutumaisema muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Jotenkin haikeaa... Heinäseipäät tuo mieleen vanhat, kotimaiset elokuvat romanttisine kiemuroineen ja latotansseineen... En ihan heti keksi, mitä noista sinivalkoisita pömpelöistä tulee mieheen.... - noh, Suomi 100v. juhlavuosi. Varsin traagista!


Novita, empimättä suomen tunnetuin lankamerkki, suunnitteli myös raitalangan Suomi 100v. teemaan sopien. Kiva ajatus mielestäni. Mutta siihen se sitten jäikin! Kyllähän siitä neulotut sukat tietystä kuvakulmasta tai arvokkaalla paikalla kuvattuna kelvollisilta näyttävät vaikka olisinkin toivonut, että valkoinen raita olisi vitivalkoista eikä luonnonvalkoista. 


Mutta, katsotaan totuutta silmiin ja käännetään sukat... Olisin toivonut, että Novita olisi panostanut lankaan hieman enemmän. En tiedä minkä kokoisille sukille raidoitus on optimoitu, mutta ei ainakaan miesten normisukkaan. Lisäksi väitän, että värjätyt pätkät ei ole aina saman mittaisia, eli vaikka silmukkaluvun saisikin täsmäämään, menisi se myöhemmin pieleen kuitenkin... Lisäksi värien vaihtumiskohta oli usein tahrainen. Kyllä luulisi, että Suomi 100v. olisi riittävä syy panostaa muutama ylimääräinen hetki yksityiskohtien hiomiseen. Varmasti langasta olisi voinut tulla myös myyntimenestys jos hieman olisi panostanut, ottaen huomioon kyseisen langan suosion!?


Annan sukat iäkkäälle isälleni jolla on varsin laaja sosiaalinen piiri. Pyydän häntä lahjoittamaan nämä jollekin iäkkäälle tuttavalleen jolla ei ole ketään läheistä joka kutoisi hälle sukkia. Toivon, että voin siten ilahduttaa jotakuta näillä sukilla (koska itseäni nämä ei ilahduta).

Malli: perussukat (56s) ranskalaisella kantapäällä
Lanka: 7 Veljestä Maamme raita
Menekki: 110g 
Ostopaikka: S-market
Koko: 43
Puikot: 3mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti