tiistai 5. joulukuuta 2017

Contemporary retro



Contemporary retro on sisustustyyli joka on lähellä mun sydäntä. Olisko se suomennettuna nykyaikainen retro tai modernisoitu retro? Jotain sinnepäin kuitenkin. Tässa huonekalu joka mielestäni edustaa kyseistä tyylisuuntausta. Muotokieli viittaa 50-lukuun ja toki mustat jalatkin, kun taas kankaan väri on enemmän nykyaikaa. Ja mikä parasta, sain tämän helmen itselleni ihan  ilmaiseksi! Tuunaaminen on niin hauskaa!


Jakkara oli aluksi tuollainen kulahtanut punainen, maalitahrainen ja reikäinen. Jalat oli valkoiset ja niissä oli kolhuja. Alla olevassa kuvassa olen jo ehtinyt jalat hioa ja aloittaa maalaamista kun muistin, että täytyyhän tuunauskohde ikuistaa alkuperäisenäkin. Maali oli jämä Helmi kalustemaalia joka oli jäänyt kaapin maalaamisesta. Kankaasta meinasinkin sitten joutua maksamaan pitkän pennin. Olen kerran aikaisemmin vuonna kivi vienyt entisöitäväksi retro-nojatuolin. Löysin silloin täydellisen verhoilukankaan Sisustusnallesta ja muistelen, että olin silloin jopa positiivisesti yllättynyt villakankaan hinnasta. Nyt kävin ensin kahteen otteeseen Eurokankaassa, mutta vain tilauskankaissa olisi ollut yksi villakangas joka olisi voinut olla sopiva, paremman puutteessa. Menin sitten toiveikkaana jälleen Sisustusnalleen, mutta tällä kertaa jouduin pettymään... Kangasta oli pakko ostaa vähintään metri, joten se pieni määrä mitä tähän jakkaraan meni olisi maksanut reilut 100€. Päätin vielä käydä kangasvarastoni läpi. Ja sieltähän löytyikin ihan täydellinen pala paksuhkoa villakangasta! Muistelen, että se on peräisin kierrätyskeskuksesta. Ensin vaikutti, että kangasta ei ole riittävästi jotta selviäisin reunakaistaleen kanssa vain kahdella saumalla (alkuperäisessä oli yksi). Mutta kekkasin, että kun kankaan leikkaa hieman viistoon se venyy aikalailla. Itse asiassa epäilen, että tämä onnistui jopa paremmin viistoon leikattuna. Ompeluun ei sitten mennyt puolta tuntia kun kerran vauhtiin pääsin. 


2 kommenttia:

  1. Todella onnistunut ja tyylikäs lopputulos! Jakkaran muotokieli on kaunis ja olet tehnyt siitä graafisella värimaailmalla oikean helmen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

      Poista