tiistai 18. helmikuuta 2020

No frills faded pint-sized


Kummitytön neuleesta jäi yli pieniä nöttösiä lankaa. Oikeasti lankanmäärä näytti tosi pieneltä, punnittuna 77g pieniä keriä. Mutta tehtyäni laskelmia tulin siihen tulokseen, että isompi versio nieli oranssia lankaa n. 140-150g, joten eihän tuo 77g ihan mitätön määrä ollut. Isompi neule on kokoa 9-10v. joten ajattelin langanlopun kyllä riittävän n. 2-3 vuotiaan siron tytön neuleeseen. Ja riittihän se! 

Neuloessa tosin kävi niin, että olin kerran ottanut neuleen mukaan käsilaukkuuni ja samalla mukaani kaksi pientä kerää lankaa. Unohdin kuitenkin kerät laukkuun ja jatkoin neuletta kotona. Kyllä näytti pahalta langan riittämisen suhteen ja lisäksi sävyjen välille tuli tosi iso sävyero... Olin jo varma, että ei lanka sittenkään riitä - kunnes sitten löysin laukkuun jemmaamani pienet kerät. Purkamiseksihan se taas meni, mutta hävisipä samalla terävä sävyero kun jemmassa olleet langat oli 'välisävyä'. Tässäkin versiossa sain tosin aikaiseksi aika tervän sävynvaihdon vaaleimman ja seuraavan sävyn välille. No, tuli sitten ainakin todelliset samisteluneuleet siskoksille! Persikanvärinen silkkimohair pääsi loppumaan kesken hihojen ja jatkoin luonnonvalkoisella - mutta sitä ei juurikaan huomaa.

Minulla ei ollut mitään ohjetta tähän neuleeseen. Selaisin hetken Ravelryä jotta sain selvitettyä jostain ilmaisohjeesta suuntaa antavat mitat 2-3 -vuotiaan neuleeseen ja muuten sovelsin sitten perusohjetta. Niskaan laitoin kaksi kierrosta lyhennettyjä kierroksia.

Mielestäni neuleesta tuli tosi kiva, etenkin huomioon ottaen, että en suunnitellut tätä vaan tein tosiaan jämistä. Oranssia lankaa jäi 4 pikkiriikkistä kerää.

Kuvista tulikin sitten varsin erilaiset isosiskon neuleen kanssa - olemme hiihtolomaa viettämässä pohjoisessa ja täällä lunta riittää!


Malli: No frills junior rajusti muokattuna
Lanka: Scheepjes Whirl 60% cotton/40% acryl ja Reine II 60% extra kid mohair/40% silk
Koko: 2-3
Menekki: yhteensä 
Ostopaikka: Menita ja Wool&Woollen Tallinnassa 
Puikot: resorit 3mm, vartalo 4mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti