lauantai 6. toukokuuta 2017

Riittoisaa lankaa


Tämä tarina alkaa puolitoista vuotta sitten. Sain siskoltani synttärilahjaksi lankaa, tai tarkemmin sain valita lankamaailmasta jotain itselleni mieluisaa lankaa ja hän lupasi maksaa. Olin jo useamman kerran ihastellut 150 gramman painoista musta-valko-harmaata Zauberball-kerää joten siihen päädyin. Lanka sai kuitenkin odottaa vuoroaan kunnes olin lähdössä Firenzeen ja tarvitsin neulomista lentokoneeseen. Nappasin kiireessä kerän ja 2,5mm koivupuikot mukaani.


Kudin kulki mukanani niin luennoilla kuin kaupunkiin tutustuessa ja aina sopivan hetken tullen kaivoin sen esiin. No, enhän minä tietenkään tuohon rappusille oikeasti mennyt neulomaan, mutta kun olivat niin kivan näköiset niin täytyihän ne ikuistaa. 

Ensimmäistä kertaa tein itselleni   varpaista varteen sukat tiimalasikantapäällä ja hämmästyksekseni se istuu minulle hyvin! Ajattelin omaavani rintavan jalan mutta ehkä sitten en. Yritin etsiä kerästä identtistä aloituskohtaa toiselle sukalle mutta tulin siihen tulokseen että sellaista ei löydy ja päädyin vaan aloittamaan. Mutta niistähän tuli melkein identtiset, ihan sattumalta! On todella mieluisat jalassa, ihanan napakat.


No, eihän noihin minun sukkiini sitten kulunut kuin kuin osa kerästä, reilusti vielä jäi. Miehen syntymäpäivä lähestyi ja koska hänellä ei ole yksiäkään ohuemmasta langasta neulottuja sukkia ja kaiken lisäksi rakastaa harmaata ja mustaa, oli lahja helposti päätetty. 




Kaivoin langalle kaveriksi jämäkerät jotain ikivanhaa Nallea. Silmukkamäärät laskin prosentteina suhteutettuna omiin sukkiini ja jalan mittoihini, mitattuani ensin hänen jalkansa, kantapään ja nilkan (ja kaikkia muita mittoja hämätäkseni ;-) )

Ja hyväthän näistä tuli! Lankaa jäi vieläkin joten jotain saan vielä loihdittua tästä kivasta ja varsin riittoisasta kerästä.



Malli: varpaasta varteen tiimalasikantapäällä (14s per puikko)
Lanka: Zauberball Stärke 6
Menekki: 72g
Koko: 39-40
Ostopaikka: Lankamaailma
Puikot: koivuiset Novitan sukkapuikot 2,5mm

Malli: Perusmalli varresta alas hollantilaisella vahvistetulla kantapäällä (64s)
Lanka: Zauberball Stärke 6 ja Novita Nalle
Menekki: 114g (Zauberball n. 44g ja Nalle n. 70g)
Koko: 45
Ostopaikka: Lankamaailma ja Nallesta en tiedä
Puikot: koivuiset Novitan sukkapuikot 2,5mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti