sunnuntai 7. tammikuuta 2018

To somebody special, again


Syyskuussa neuloin Linnie neuletakin koossa NB ystävän vauvalle. Takki on kuulemma ollut pidetty, eli on päässyt runsaaseen käyttöön ja sitä on ihasteltu. Nyt hihat alkaa käymään lyhyiksi mutta muuten mahtuu vieläkin sirolle tyttövauvalle. Eilen kyseisellä tyttövauvalla oli nimenantojuhla. Päätin tikutella hälle taas villatakin lahjaksi. Alkuperäisenä suunnitelmana oli tehdä se Drops Air langasta tulevia mahdollisia pakkasia ajatellen. 

No, juuri ennen vuodenvaihdetta lähdin lankaostoksille, ja koska Dropsin alpakkalangat oli olleet -30% tarjouksessa, ei Airia ollut jäljellä enää kuin kolmea väriä mistä mikään ei iskenyt. Päädyin Drops Alpaca Silk lankaan joka myös on yksi ihanimmista langoista mitä olen kokeillut. Siis pehmeytensä vuoksi. Mutta lanka on jotenkin liukasta tai jotain, joten siitä on vaikea neuloa tiukkaa ja tasaista neulosta, vaikka olen pienentänyt puikkokokoakin.

Takkiin halusin taas löytää ilmaisen mallin, koska lähipiiriin ei todennäköisesti juuri vauvoja enää synny. Löysinkin aivan ihanan tanskankielisen ohjeen jota aloin neulomaan. Mutta tästä langasta se olisi jäänyt ihan liian pieneksi. Päätin, että ostan keväällä merinoa ja teen vauvalle siitä kesäksi villatakin. Aikaa selattuani ohjeita päädyin siihen, että teen takin Linnien pohjalta mallia ja kokoa muokaten. Katsoin toisesta ohjeesta, että silmukkamärä kasvaa n. 10% kokoon 3-6kk mentäessä.


Rintamukseen tein ruusun Lankahelvetin ohjeella ja siitä tuli tosi kiva! Napit löytyi nappivarastostani ja ne on kierrätysnapit. Sopii tosi kivasti kokonaisuuteen. Muuten olen tyytyväinen, mutta neulos jäi tosiaan harmillisen epätasaiseksi. Jatkossa käytän vielä pienempää puikkokokoa ja/tai kiinnitän jatkuvasti huomiota että lanka pysyy kireällä.

Malli: Reippaasti muokattu Linnie Ravelryssä
Lanka: Drops Alpaca silk
Menekki: n. 60g 
Ostopaikka: Menita
Koko: 3-6kk
Puikot: 3mm KnitPro koivuiset pyöröt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti