sunnuntai 23. joulukuuta 2018

All you knit is love



Vuosi vuodelta joululahjat tuntuu aina vaan merkityksettömämmiltä. Paitsi ne itse tehdyt. Niiden avulla yritän kertoa, kuinka tärkeä lahjan saaja on. Koska ei niitä ole aikaa kaikille tehdä. Valitettavasti vaan taitaa olla niin, että ihmiset jotka ei itse kudo, ei ymmärrä kuinka paljon aikaa ja vaivaa esim. sukkaparin tekemiseen kuluu. Eli, en tiedä ymmärtääkö saaja aina, kuinka paljon tunnetta lahjassa oikeasti on mukana. All you knit is love...


Meillä on jo parin vuoden ajan käynyt siivooja. Hän auttaa meidän arjessa oleellisesti, kun omat työviikkoni herkästi venyvät yli 50 tunnin mittaisiksi usein. Viime vuonna jo suunnittelin, mutta vasta tänä vuonna sain toteutettua hänelle sukat. Hän ei ole suomesta, tai edes maasta missä yleensäkään kudotaan, joten en usko hänellä olevan ainakaan kovin monia käsin neulottuja sukkia.

Alunperin oli tarkoitus tehdä sukat ohuesta ja laadukkaasta sukkalangasta, jota varta vasten ostin tähän tarkoitukseen. No, ei taaskaan mennyt hommat kuin Strömsössä. Mulla on viime aikoina ollut huonoa onnea neulomuksia aloittaessani ja olen päätynyt purkamaan ensimmäiset 3 aloitusta... Niin kävi nytkin. Ensin suunnittelin Piirakkasukkia, koska ne vaan on niin kauniit. Mutta totesin niissä olevan liian vähän silmukoita ohuelle langalle. No, jälkiviisaana olisi vaan pitänyt muokata ohjetta hieman... Aloitin ensimmäisenä versiona Monkey-sukat ja kudottuani ensimmäisen sukan varren havaitsin niistä tulevan aivan liian leveät 35 koon jalkaan. Seuraavaksi ajattelin tehdä I smell snow -sukat, kun ajattelin niiden silmukkamäärän olevan helposti muokattavissa. No, niissäkin oli sit jotain vikaa, en nyt vaan enää muista mitä. Sitten totesin, että pakko tehdä vaan sileetä, tai en ehdi saada sukkia valmiiksi ajoissa. No, niissä taisi tökkiä nimenomaan se sileä neule ja ne tyssäsi ensimmäisen sukan kantapäähän. Aikaa oli siinä vaiheessa vain muutama päivä jäljellä. Tartuin vuosia lankalaatikossa olleeseen Nalle-kerään ja etsin sen alkuperäisen Piirakkasukkaohjeen ja ryhdyn tikuttamaan. Valmistuihan ne sukat lopulta ja olen tyytyväinen. Lanka vaan on niin karheaa, harmi! Ensi vuonna teen sukat jostain laadukkaammasta langasta! Lupaan olla ajoissa ensi jouluna. Ja koska se on nyt julkisesti kirjoitettu, on minun pakko pysyä lupauksessani!


Malli: Piirakkasukat 52 silmukalla
Lanka: Novita Nalle
Menekki: 62g
Ostopaikka: nettikirppis
Puikot: nro 2,5 puiset sukkapuikot
Koko: 35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti