perjantai 28. joulukuuta 2018

Miehen suosikkipipo


Mies sai minulta joululahjaksi pipon. Tai pikemminkin pipolahjakortin- tai ainakin niin, että mallin sai valita itse, langat olin jo valinnut. Mies valitsi malliksi tällaisen tuplareunaisen, koska se on niin lämmin. Muut ne neuloo trendikästä Oslo-pipoa, me pysytellään tutussa ja turvallisessa mallissa ja retroväreissä - heh! No, todellisuudessa olen Petit Knitsiä fanittanut jo vajaan vuoden verran ja itselleni on pipo kovaa vauhtia hänen ohjeellaan valmistuassa. 

Tämän pipon idea lähti siis siitä, kun minulle oli jäänyt yli nöttöset useammasta dk-vahvuisesta merinovillalangasta neulotusta piposta, ja ostin niiden kaveriksi Snurresta harmaata lankaa. Yksi jämänöttönen oli vain aavistuksen tummempaa harmaata kuin ostamani harmaa joten päätin värjätä sitä. Keskiharmaasta langasta tuli vihreällä karamellivärillä yllätyksekseni petrolin väristä lankaa! Mutta se kävikin tosi kivasti näihin muihin murrettuihin sävyihin, joten jälleen onnistunut värjäyskokeilu, joskin varsinainen potluck!


Retropipomies ihastelee lapsuudestaan tutun näköisiä Peltonen-suksia, loput näistä olikin sitten jo ennen hänen aikaansa. Pipo-ohje alkaa muodostumaan suosikiksi, tuli kyllä taas niin kiva että! 

Malli: 110s, kavennukset Starfish-pipon ohjeella
Lanka: Fyberspates VivaciousDK Slate+punainen, Malabrigo Rios Sunset+Glitter, Madelinetosh 
Menekki: 96g (harmaa 83g, raidat 13g)
Ostopaikka: Snurresta kaikki
Puikot: nro 4 Knitpro koivuiset pyöröt
Koko: 61

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti