maanantai 25. toukokuuta 2020

Asiaa huovutetuista tossuista- vinkkejä!


En tiedä kuinka monet huopatossut olen neulonut. Kaikkia en ole blogissa edes esitellyt (että ei tule aina toistoa) ja osan olen tehnyt ennen blogin syntyä. Itselläni on kuitenkin vain yhdet ja päätin korjata asian. Kaivoin viimeset mustat Joki-langat ja vahvikelankaa ja pistelin menemään. Hyrisin tyytyväisenä, että saisin viikonlopuksi mökille tossut mukaan. Jostain sain neronleimauksen, numero 1, ja päätin kokeilla huovuttaa siten, että laitan pesuainetta mukaan. En tiedä miksi? Olen kuullut jonkun näin tekevän, mutta en ole itse katsonut pesuainetta tarpeelliseksi. No, ilmeisesti juuri pesuaineesta johtuen tossut huopui paljon vähemmän kuin yleensä. Sitten olikin neronleimaus numero 2:sen vuoro- huovutetaan 60 asteessa... Why, oh why, miksi piti poiketa rutiineista? Tossut huopui ihan liikaa, enkä sitkeämmistäkään venytysyrityksistä huolimatta onnistunut venyttämään tossuja itselleni sopiviksi. Nyyh! Tossut sai poikani... Ei siinä mitään, hän arvostaa kovasti kaikkia neulomiani juttuja, mutta tuo kun on niin kuumaverinen, että eihän sillä ole koskaan kylmä jalkoihin... Tossuista tuli vielä ekstra tiiviit ja paksut- täydelliset- mutta väärän kokoiset.

Opetus: älä käytä pesuainetta ja älä pese 60 asteessa (mikäli et sitten neulo huomattavasti pidempiä teriä)! Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, huovutan 40 asteessa noin tunnin ohjelmalla, ilman pesuainetta, ja linkous 900krs/min. Mikäli linkoaa enemmän on riskinä, että tossuihin jää  taitoksia joita ei saa oikaistua. 


Tähän samaan syssyyn ajattelin esitellä mikä vaikutus vahvikelangalla tossuissa on. Löysin mökiltä aikaisemmin äidilleni kutomat tossut . Kuten kuvasta huomaa, pidentää vahvikelanka tossujen kestävyyttä. Pohjassa on villa kulunut pois ja vahvikelanka korostuu. Eli aion jatkossakin neuloa sekaan vahviketta- ENKÄ poiketa tavoistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti