sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Bactus

Ei mennyt kuin Strömsössä, ei! Ihan käsittämätöntä säätöä tämän huivin kanssa, mitä ei kyllä uskoisi kun kyseessä on niinkin helppo malli kuin bactus.


Ostin kolme kerää merinovillalankaa Rigasta. Aloitin huivin neulomisen rannalla Mallorcalla. Kun olin päässyt keltasen osion loppuun, ymmärsin että musta lanka ei tule riittämään, vaan sitä olisi pitänyt olla kaksi kerää. Kävin Palmassa lankakaupassa, mutta harmikseni siellä ei ollut tarjolla saman paksuista lankaa... No, ei se mitään. Päätin raidottaa keskimmäisen osion ohuemmalla Katian Marino baby ja paksummalla alkuperäisellä langalla, jotta huivi pysyisi symmetrisenä. Mustan  langan jälkeen jatkoin valkoisella, vaikka kyllä jo epäilevänä katsoin lankaa aloittaessani; lanka näytti epäilyttävästi ohuemmalta kuin värilliset, vaikka olikin samaa merkkiä. Ja kun olin melkein lopussa havaitsin mikä lopputulos oli! Samalla silmukkamäärällä huomattavasti pienempi valkoinen osio. Nyt en sit tiennyt että pitääkö nauraa vai itkeä. Näin vähäpätöisen homman kanssa tällainen vaiva! Ei muuta kuin lankakauppaan Suomessa ja sielä silmämääräisesti saman paksuisen näköistä valkoista merinoa (enää en uskaltanut luottaa merkintöihin) ja eikun kutomaan!




Lopputulos on onneksi symmetrinen, mutta vielä tuli mutkia matkaan: valkoinen lanka olisi loppunut, ellen olisi raidottanut huivin päätä mustalla.  Lopputulos ei todellakaan ole kaiken tämän vaivan arvoinen ja päätteleminenkin oli yllättävän haastavaa näin paksulla langalla tällaisessa työssä. Huivi pääsee kuitenkin käyttöön ja se on pääasia! Ja hei, tämä taitaa olla ensimmäinen julkaisemani työ jonka olen tehnyt itselleni!



Malli: Bactus 
Lanka: Martine BBB, Katia Merino baby ja joku merinolanka Lankamaailmasta
Menekki: vajaat 200g 
Ostopaikka: Riga, Mallorca ja Lankamaailma
Puikot: nro 3,5 KnitPron kuivuiset pyöröt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti