tiistai 20. joulukuuta 2016

Joululahjoja


Näin veljeni reilu kuukausi sitten Tampereella ja hän oli juuri ostanut tämän takin. Samoihin aikoihin kävin Snurressa ja näin mielenkiintoisen värisen vyyhdin  lankaa, kääntelin sitä käsissäni, pohdin ja mietin. Jotenkin se kovasti houkutteli, mutta olin epävarma millaista pintaa siitä tulisi, olisiko liian levotonta? Vyyhti jäi hyllyyn ja kotiin tultuani tajusin- siitähän tulisi täydellinen pipo veljeni takkiin! Soitin äkkiä Snurreen, että laittaisivat vyyhdin sivuun, kun niitä oli enää yksi jäljellä- ja onnistuinhan minä sen saamaan.

Päätin myös tehdä huovutetut lapaset täydentämään settiä. Langan olen ostanut jo 4 vuotta sitten, kun tuolle pienimmälle oli tarkoitus tehdä huopuvat vaippahousut, jotka sitten jäi tekemättä. Vaikka jännitinkin lopputulosta niin näistä tuli paremmat kuin aikaisemmin Huopasesta tekemäni, vähemmän tönköt.


Malli pipo: oma, muokattu Navooh
Lanka: Malabrigo Rios väri glitter
Menekki: koko vyyhti
Ostopaikka: Snurre
Puikot: nro 3,75 KnitPro koivuiset pyöröt
Koko: miesten L

Malli lapaset: mukaillen blogista Ihan Kaikki Kotona
Lanka: Schoppel wolle Reggae
Menekki: tasan 2 kerää
Ostopaikka: En muista, ehkä Menita
Puikot: nro 8 koivuiset
Koko: miesten L


Äidilleni tein taas huovutetut tossut, se kun käyttää tällaisia koko hereilläoloajan. Aikaisemmin olen mielestäni onnistunut huovutuksissa lähes 100%:sti, mutta tällä kertaa ei mennyt ihan nappiin. Tein tossut tuplalangalla: Joki ja fingering-vahvuinen paljettilanka. Oli vaikea arvioida kuinka paljon ohut lanka vaikuttaisi lopulliseen kokoon- ja näistä tuli liian leveät, vaikka vähensinkin silmukoita leveydestä useamman. Eli, aloitus 40s, 2 krs, jonka jälkeen kantapäätä 14krs, sen jälkeen kantapään kavennukset. Poimin 8s kantapään molemmin puolin ja jatkoin ilman kantapääkavennuksia (big mistake!) 42 silmukalla. Aikaisemmat Joki-langalla tekemäni tein 46 silmukalla, mutta näistä tuli huomattavasti leveämmät! No, onneksi äitini ei ole niin tarkka, että luulisin näiden tulevan kovaan käyttöön tällaisinakin.


Malli tossut: oma
Lanka: Novitan Joki ja Säde 
Menekki: vajaa 2 kerää Jokea, vajaa 1 kerä Sädettä 
Ostopaikka: Novita ja Prisma
Puikot: nro 8 koivuiset
Koko: n. 40 (leveä!!!)


Lisäksi äitini sain tällaisen kaulurin. Lanka on ihan             k-ä-s-i-t-t-ä-m-ä-t-t-ö-m-ä-n pehmeää! Väri on musta eikä harmaa, mutta muokkasin hieman värisävyä, että kuvio tulisi esiin. Kuviona on So Sweet Socks-sukkien pitsikuvio.


Malli: oma
Lanka:  Lang Nova
Menekki: tasan 1 kerä 
Ostopaikka: joku nettikauppa
Puikot: hmmmm... olisko ollu nro 3 bambuiset pyöröt
Koko: aikuisten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti