torstai 22. joulukuuta 2016

Huovutetut lapaset miehelle


Isälle on vaikea keksiä lahjoja... Se on viime vuosina saanut jo niin monet sukat, että välillä jotain muutakin pitäis keksiä. Tällä kertaa päädyin huovutettuihin lapasiin. Olen kerran tehnyt tällaiset mustana pojalleni Huopasesta ja edellisessä postauksessa olevat veljelleni. Nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa Joki. Koska Joki ja Huopanen ovat eri paksuisia ja huovuttamisen kanssa saa muutenkin aina vähän jännittää, ajattelin jakaa teille käyttämäni silmukkamäärät, niin te pääsette vähemmällä jännittämisellä.

Resorin kudoin 7-veljestä langasta: 40s 2o/2n 20krs. Sen jälkeen vaihdoin nro 7 puikkoihin, lisäsin ekalla 2 kierroksella 4s ja jatkoin siis 44s 22 krs. Tähän kohtaan tein peukalolle paikan. Sitten jatkoin 35krs, jonka jälkeen nauhakavennukset joka kierroksella. Huovutus 40 asteessa vajaa tunnin ohjelmalla, linkous 900krs/min. Sisällä hedelmäpussi, peukalossa hedelmäpussin sanka.

Tällä tavalla sain aikaiseksi miesten L/XL lapaset. Yllättävää kyllä, silmukkamäärät vastaavat Huopasen kanssa melko tarkasti toisiaan. Joki-langalla kudotuista tuli vähemmän jäykät, käytössä ehkä miellyttävämmät.

Nämä lapaset ei jääneet tähän! Seuraavaksi koululaiselle ja sen jälkeen itselle! Nää talvet kun on tällaisia niin pojalla tuntuu olevan hanskat aina märkänä. Ajattelin, että nää vois olla kosteana miellyttävämmät kuin keinokuituiset hanskat.


Malli: Ihan kaikki kotona-blogista, pienin muokkauksin
Lanka: Novitan Joki ja 7-V 
Menekki: vajaa 2 kerää Jokea, nöttönen 7-v 
Ostopaikka: Novita
Puikot: nro 7 koivuiset
Koko: miesten L/XL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti